My OpenStreetMap Notes

Da li vam se kada dogodilo da na terenu upišete neke OSM Notes (bivši OSM Bugs za starosjedioce), računajući da ćete ih riješiti kada dođete uz računalo? Možda ste ih i počeli rješavati, ali vas je nešto prekinulo, pa ste zaboravili dovršiti posao?

Problem: stari i zaboravljeni Notes…

A kasnije, kada ste otišli na svoj openstreetmap.org profil i pogledali pod “Notes”, vidjeli ste da se zadnjoj stranici sve zeleni i pomislili da nemate više stvari za riješiti? Dok u stvarnosti, npr. na 5. stranici dalje i dan danas čuče i crvene se vaši neriješeni Notes…

Pa, ja jesam, i to češće nego što bih pomislio…

Zbog toga je nastao mali pomoćni web alatić na adresi:
https://my-notes.osm-hr.org/

Služi za jednostavno pregledavanje vaših NERIJEŠENIH Notes-a.
Klikom na neki Note, otvara se standardni OpenStreetMap prikaz Notea, tako da je moguće pregledati njegovu povijest ili krenuti u editiranje. Također je vidljivo i koji Notes su već posjećeni, što olakšava rješavanje (autor recimo preferira sa ctrl-click u novim tabovima otvoriti sve Noteove koji misli riješiti, pa ih onda jedan po jedan učitati i riješiti u JOSM-u)

Pregled vlastitih neriješenih Notes

Moguće je i pregledavanje za više korisnika istovremeno, npr. ako iz povijesnih razloga imate više usernameova ili rješavate i Notes svoje bolje polovice, ili vas je prijatelj zamolio da pogledate nešto što je označio… Također je moguće i ograničiti ispis da ne prikazuje zaista stare Noteove, ako vas zanima samo što je od nedavnih Notes ostalo neriješeno.

Naslovnica

Isprobajte – i provjerite da li su i neki vaši Notes ostali zaboravljeni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *