OpenStreetMap

OpenStreetMap stvara i pruža slobodne geografske podatke, kao što su karte gradova i naselja svakome tko ih želi. Projekt je nastao iz razloga što većina karata za koje mislite da su slobodne za korištenje, ustvari imaju pravna ili tehnička ograničenja za njihovu uporabu, što sprječava ljude da ih koriste na kreativne, produktivne te neočekivane načine.

Lokalno znanje

OpenStreetMap pridodaje posebnu važnost lokalnom znanju. Doprinositelji koriste zračne snimke, GNSS uređaje i vlastito novo-prikupljene podatke za provjeru točnosti i ažurnosti OSM podataka.

Zajednica kao osnova

OpenStreetMap zajednica je raznolika, strastvena i raste iz dana u dan. Naši suradnici uključuju entuzijaste, GIS profesionalce, sistemce koji upravljaju OSM serverima, humanitarce koji mapiraju područja pogođena katastrofama, i još mnogo toga. Da biste saznali više o zajednici, pogledajte user diaries, community blogs, i OSM Foundation web.

Otvoreni podaci

OpenStreetMap sadrži slobodne podatke: možeš ih slobodno koristiti za bilo koju svrhu dok god su uz podatke naznačene zasluge OpenStreetMap-a i njegovih doprinositelja. Ako izmjenjuješ podatke ili stvaraš nove na temelju preuzetih podataka, te podatke možeš distribuirati samo pod istom licencom. Vidi stranicu: Autorska prava i licenca za detalje.

Comments are closed.