Planirano zaustavljanje rada u nedjelju 12. u 11:00

U slučaju ako ste propustili najavu iz mailing liste Operations Working Group, bit će pauza od jednog sata ove nedjelje:

Planiramo nadograditi softver koji pokreće glavnu OpenStreetMap bazu podataka. Nažalost, ne možemo to učiniti bez kratke stanke. Želimo to rasporediti u vrijeme koje minimizira utjecaj koji će imati i planiramo provesti nadogradnju između 11:00 i 12:00 UTC nedjelje ujutro 12. ožujka.

Očekujemo da nadogradnja baze podataka neće uzeti puni sat, a mi ćemo nastojati zadržati site online za što veći dio tog razdoblja koliko je god moguće, a da ga vratimo u normalno stanje što je brže moguće. Međutim, uvijek postoji šansa da se stvari krenu krivo, pa vas molimo da planirate kako web stranice neće raditi za cijelo razdoblje.

Web stranica i API za uređivanje će biti pogođeni ovime, ali i druge OSM usluge, uključujući tile poslužitelj. Nominatim, wiki, pomoć i taginfo bi trebali nastaviti raditi kao i obično.

Mi ćemo vas obavještavati putem wiki stranice Status platforme i OSM_Tech Twitter računa.

Ako imate bilo kakvih problema s API-jem nakon završetka nadogradnje, molimo stupite u kontakt s nama na #osm IRC kanalu, ili putem e-maila.

Isprike za bilo kakve probleme koje ovo može uzrokovati i puno hvala unaprijed na strpljenju,

Operations Working Group

Izvor: https://blog.openstreetmap.org/2017/03/05/planned-downtime-sun-12th-1100/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *